Преподаватели

В нашия център ще се срещнеш с преподавателите, за които йога не е просто практика в залата. За тях  йога е вплетена в ежедневието, неизменна част от живота, като вдишването и издишването... От тях ще научиш как да оставаш спокоен въпреки хаоса около теб, да притихваш в своя център и да се чуваш... Защото и те са хора като теб – имат добри и лоши дни, но йога винаги ги връща към празнуването на живота тук и сега. Ела, за да се убедиш, че може да се живее простичко и с радост. Преди да дойдеш при нас, разгледай историите на нашите преподаватели.

 

ИВА КИРОВА - преподавател по Хата йога, Виняса флоу, Хималайска йога, Ин йога и Йога на смеха

 

Казвам се Ива и съм филолог с 15-годишен стаж в телевизионната журналистика.  Паралелно с това през тези години изучавах и практикувах различни духовни практики – в началото енергийни терапии, а по-късно и йога. Това постепенно се превърна и в мое основно занимание.

Към момента рейки, йога, а вече и психология взаимно се допълват в моята работа. Провеждам психологически консултации и работя в един от съвременните й клонове - енергийната психология - практик съм по ТЕС и Пренареждане на матрицата с ТЕС.

Сертифициран преподавател по йога съм към Yoga Alliance - RYT 200.

Обучението ми в йога премина и през Национална спортна академия.

През последните години споделям опита си в  Габрово, преподавайки  хата йога, ин йога, както и хималайска йога по системата на Свами Дев Мурти, която изучавам при неговия ученик Читранджан Кумар.

Преподавател съм по хасия йога (йога на смеха), а сесиите по йога на смеха за мен са истински празник на спонтанността и смело прекрачване на собствените ни ограничения.

Моят път в йога преминава и през обученията в сукшма вияма при Санджай Йоги, ученик на Свами Дев Мурти и Свами Йогананда, както и в йога за деца към Българската федерация по йога.

 

 

 

 

 

 

 

 

НИКОЛАЙ СИРАКОВ -  преподавател по Хималайска йога, Тибетска йога - Лейди Нигума, Хата йога и Йога на смеха

Аз съм Николай - актьор по образование, работил съм в областта на маркетинг комуникациите, а през последните години трупам опит и в публичния сектор като кмет, Областен управител на област Габрово и Народен представител.

Вървейки по своя земен път търся отговорите за смисъла на човешкото съществуване в различни посоки и учения. Но животът ми се преобрази след срещата ми със Свами Дев Мурти, когато се запознах с неговата система – Хималайска йога.

А от няколко години реализирам желанията си в професионалния и личен живот чрез тибетската система на "Шлифоващия диаманти" преподавана ми от Геше Майкъл Роуч. И от своя страна споделям практическото прилагане на древната мъдрост чрез различни семинари.

 

Моето пътуване:

2023 - Посвещение в Намчо Гуру Драгпо от Кхенчен Пема Шераб Ринпоче

2023 - Посвещение в Намчо Дзамбала от Кхенчен Пема Шераб Ринпоче

2019 - взема убежище в традицията Палюл на школата Нийнгма на тибетския будизъм от Кхен Ринпоче Пема Чьопел

2017 - обучение - д-р Нисар Шейх, Кайвалядхама институт 
2016 - Посвещение в Марпа Лодзава от Лама Джигме Ринпоче 
2016 - Обучение - д-р Шарма, Кайвалядхама институт 
2015 - Посвещение в зелена Тара от Лама Шераб Гялцен Ринпоче 
2014 - Курс по Звукова терапия (лечение с глас) с Уейн Пери 
2014 - Diamond Cutter Institute, Geshe Michael Rouch - практическо прилагане на философията на "Шлифоващият диаманти", тибетска йога - Лейди Нигума, тибетска медитация 
2014 - Сертифициран йога учител RYT 200 към Yoga Alliance/Himalay Yoga Peeth - Учител Санджай йоги 
2012 - Хасия йога, йога на смеха - сертифициран преподавател 
2011 - Семинар с Робин Шарма - "Лидерът, който нямаше титла: новият път към победа в бизнеса" 
2009 - Преобразяваща среща - обучение с мъдреца Махариши Свами Дев Мурти 
2000 - посвещение в линията Карма Кагю на тибетския будизъм от Лама Оле Нидал 

 

ВЕЛИНА РУСЕВА -  преподавател по Хормонална йога терапия,  Хатха йога, Хималайска йога 

Казвам се Велина.Йога преоткрих през 2005 някак съвсем естествено, стремейки се към здравословен и целесъобразен живот, изпълнен с движение и активност.Постепенно тя се разгърна пред мен като цялостна личностна система за осъзнаване и развитие.

Практикувам хатха йогa, както и йога по системата на Свами Дев Мурти, Сукшма Вияма при Сандажай Йоги, Ин йога, хормонална йога терапия на Дина Родригес.

Имам квалификация към Българската федерация по йога за занимания с деца. С игри и смях прекарваме забавни йога класове с малките ми възпитаници.Завършила съм сертификационен курс за йога инструктори към Yoga Alliance – RYT 200 .Иницииациирана съм в Слънчево Рейки и Рейки – II ниво.

Благодарна съм, че мога да споделям с хората как йога помага да освободят тялото и ума си от ежедневния стрес; да хармонизират всеки аспект от здравето си; да преоткриват себе си.

Ом шанти!

 

 

МАЯ ПЕТРОВА 

Казвам се Мая Петрова и преподавам различни видове спорт от 1996 година насам.

Но страстта ми остава в Пилатес, заради начина по който се чувства тялото ми.

 

 

 

 

 

 

 

 

ХРИСТО ХРИСТОВ -  преподавател по Виняса флоу и Ащанга виняса йога

Христо Христов, известен като El Freegano, е активист, хип-хоп изпълнител и youtube влогър, който промотира здравословния начин на живот, йога, опазването на околната среда, етичното отношение към животните и борбата срещу социалните неправди. Започва да практикува йога през 2007 година. С течение на времето се ориентира към системата на Ащанга Виняса и производната от нея Виняса Флоу. През 2012 г. започва да преподава в Разград, а през периода 2014-2019 е част от екипа на лечебен център Вита Рама.